Translate

2008. szeptember 30., kedd

Mihály-napi vásár az oviban

Hétfőn délelőtt Mihály-napi vásárt tartott az óvodánk!
Évek óta rendszeresen megrendezésre kerül ez a nap ( sőt két éve tavasszal már a Szent György-napi vásárt is megtartjuk). Népi mondókákkal, játékokkal kezdődik a vásár, aztán a meghívott vendégek énekelnek, citeráznak, majd kezdődik a vásár. Ezt ugyanúgy kell elképzelni, mint a nagy felnőtt emberek vásárát, csak kicsiben! :-) Már napokkal a vásár előtt lázban égnek a gyerekek, készítik a csoportokban a vásárfiát. Nyakláncokat, karkötőket készítenek gyöngyből, bőrből. Bébiételes üvegeket festenek üvegfestékkel. Színes papírból hajtogatnak. Annyira kreatívak, hogy az ember csak ámul és bámul.
Valamint annyira élvezik a gyerekek. Igazi pénzzel vásárolnak. Vannak még gyümölcsök, sütemények. Ráadásul nagyon finomak! :-)
Kellett nekem pont tegnap elkezdenem a 90 napos fogyókúrát! ;-))))

Elkészült a lépcsőnk....

Csütörtökön reggel megérkeztek a lépcsősök Tinnyéről.
Jöttek, láttak, építettek és péntek délben már el is mentek haza.
Szombaton reggel visszajöttek, elvégezték az utómunkálatokat és szombat délben átadták a lépcsőnket!






Na persze, csak az építési része van készen. Hiányzik még a korlát, burkolat, de ez még odébb van.

2008. szeptember 26., péntek

Indesit IS70C

Íme a kis Drága!



Tegnap délután hozták ki, ma reggel próbáltam ki. Hát..... nem akarom agyonra dicsérni, de egy angyal! :-)))
Reggel nagyon vártam, hogy beindíthassam a mosógépem, aztán átpakoltam a kimosott ruhákat a szárítógépbe. Beállítottam az időt, miután leállt kiszedegettem a friss, meleg, száraz!, vasalást sem igénylő ruhákat! :-))))
Egyszerűen imádnivaló! Megérdemel egy névadást! Várom az ötleteket! :-)

2008. szeptember 25., csütörtök

Egy kis hímzés....



Régen mutattam már hímzős dolgot. Bár ezeket sem most hímeztem, de a 2008. szeptemberi Keresztszemes Magazin oldalain jelent meg három hímzésem.


2008. szeptember 23., kedd

Sírjak vagy nevessek.....




Mérleget készítek, aztán meglátjuk merre billen....


Nevessek:
1. Ma szóltak a lépcsősök, hogy csütörtökön érkeznek. Egy éjszakára foglaljunk nekik szállást (hárman jönnek). 2 nap alatt felépítik a lépcsőt.
Mindenképpen készítenem kell fotókat, mert bár olvastam, a leírást, de hihetetlen, ill. nem bírom felfogni, hogy ennyi idő alatt el lehet készíteni. :-)

2. Holnap (szerdán) érkeznek a tetőtérbe megrendelt műanyag ablakok.

3. Addig fűztem Attilámat míg beadta a derakát és LESZ szárítógépem. :-)))) Pont elkaptunk egy akciós hitelt, így a második részlet után ki tudjuk fizetni a teljes árat (ez van tervben) 0% THM !!!! Egy fillér befizetése nélkül hozhatjuk el a kicsikét! ;-)
Még délután viszem be a munkáltatóit, meg a papírjaimat. Az eladó srác már meg is rendelte a gépet!

Sírjak, de nagyon.....

1. A múlt hónapban elég sok vízdíjat fizettem. Igaz 2 és fél hónapot foglalt magában a számla, de a végösszegtől akkor is kisebb szélütést kaptam. 15 e volt.
Mondja nekem a díjbeszedő bácsi, hogy izé ..... biztosan a gyerekek sokat pancsoltak, hisz nagyon meleg volt a nyáron... Igen, de én akkor is sokallom. Kérdezte, hogy medencéztek-e? Mondom persze. Azt mondja, hogy akkor nem is sok.... :-((((
Ma becsengetett a vízóra leolvasó srác. Kíváncsiságból megkérdezem, hogy ugyan nézze már meg legyen szíves, hogy mennyi a fogyasztásunk! 60 m3 Na ettől majdnem dobtam egy hátast!!!
Mondom neki, hogy ez nem létezik! Valahol elfolyik a vizünk! Megnézte az óránkat, az meg szegény csak pörgött, pörgött és pörgött...... Csőtörésünk van! :-((((
Nem kevés utánajárásunkra ma este 7 körül jön a szakember, aki megnézi, hogy mit vegyünk és megmondja mikor tudná megcsinálni...... Brühühühü
a.)A vizet ugye ki kell fizetni, amit persze el sem használtunk, max. a csatornadíjból engednek el egy keveset.
b.) Én marha, ha nem hagyom annyiba a múltkori számlát és hamarabb megnézetettem, akkor nem játunk volna így!

2. Az összes örömhírem költséges! :-((((


A legfontosabb mégis az, hogy egészségileg köszönöm jól vagyunk! :-)

Ezekhez vettem a ....



A TGA fonalakat ezekhez a készletekhez vettem. A tél még hiányzik, de már megrendeltem....


2008. szeptember 22., hétfő

Sampler Threads - The Gentle Art






Kihasználva az akciót megmutatom Nektek milyen szép TGA fonalakat vettem.



Kicsit szétszedve, hogy jobban meg lehessen őket nézni. :-)




és az utolsó adag...

2008. szeptember 21., vasárnap

Zweigart anyagok




Ezeket az anyagokat sikerült norcsella és ityamom, valamint morcs-Mari segítségével beszereznem.
Nóri megvette nekem a zöldet és a kéket, Rita a krém és a barna színűt.




A barack színűnek, amit morcs-Mari vett meg, számomra különleges története van! ;-)
Morcs kint volt Tubingenben párjával, és egyszer csak észrevette, hogy tőlük 30 km-re van a Zweigart telephelye, Sindelfingenben. Volt olyan aranyos, hogy vett nekem a barackszínű vászonból! :-D



Köszönöm szépen Nektek! ;-)



2008. szeptember 14., vasárnap

Egészségi állapotunk....

Attilám szeme teljesen letisztult, már csak a bal szemén van hematóma, ahol a szurit kapta. Már 80% mind a két szem, a múltkor még csak 50 %-os volt.
Csütörtökön fülészeten volt, a bal mandulájából genny ürül. Arcüreg röntgent rendelt el az orvos, polip és ciszta kizárása végett. Pénteken elvittem arcüreg röntgenre. Teljes kivizsgálást kértek, mert igazi "mutogatós" orvosi eset a miénk, hogy egyszerre mind a két szemét megtámadta ez a betegség.
Hétfőre kértem időpontot a magán fogdokinkhoz.
Közben lejárt a kocsink zöldkártyája, és mint muszájból született sofőrként, hétfőn még meg kell csináltatnom! :-(
Kedden irány Debrecen, Klinika, labor.
Szerdán újra Szemklinika!
Lillám! 3 napig volt bent a kórházba, vakbél gyanúval. Hála' nem az volt! Rendben volt minden eredménye, a fehérvérsejt számon látszott, hogy jó kis vírusos gyomorrontása volt!
Olyan tündér! Imádom! Anyumnak meg köszönöm, hogy befeküdt Lillával!
Hétfőn suli!

Vivien pénteken 9 ó 50 perckor telefonál, hogy hazajönne, mert fáj a torka, a feje, tiszta takony és nagyon nem jól érzi magát... Gyorsan mentem érte, közben doktornéninket felhívom, aki 10-ig rendel, hogy ugyan ne menjen már el, mert mindjárt beesnék hozzá Vivivel. Oké, megvár!
Kezdődő nátha, semmi komoly! Nagy sóhaj... Hétfőn suli!

Bence szombat délelőttre teljesen letaknyosodott, belázasodott (38,4). Na ma sem úsztam meg a vezetést... délután 2 órakor kezdte a magánrendelését doktornénink. Kapott a drágám antibiotikumot... és képzeljétek nagyon jó kis éjszakánk volt! Nem volt láz, nem volt orrdugulás, igaz korán keltünk, de ez legyen a legkevesebb! A héten szerintem táppénzen lesz!

Na, de most komolyan! Én, mint három kisgyermekes + egy nagy gyermek (Attilám) anyukája nem engedhetem meg magamnak, hogy beteg legyek! Ez így volt eddig is és ezek is után is így lesz! Bele sem merek gondolni abba a fejetlenségbe, ami akkor törne ki, ha véletlen ágynak esnék.... brrr.....

Locsolós ciccmicc ;-)

Angel-Ibinek készült, illetve Angi babának sok-sok szeretettel!
Kicsit tovább, mint ahogy általában szoktam, na de..... a lényeg a lényeg! :-)


2008. szeptember 8., hétfő

Szörnyűséges másfél hét...

Nagyon rossz napjaink voltak az elmúlt héten! Lelkileg kivagyok totálisan! :-(((

Kezdve az iskolával...
Lillám sebezhető kis lelkét nagyon megviselte a a sulikezdés. Érdekes módon csak nekem jár ez a kitüntető megtiszteltetés :-(((( sírás, hasfájás, has görcsök... amint kiteszem a lábam az iskolából minden baja elszáll! Egész nap nincs vele semmi baj, játszik, barátkozik, csillagokat hoz, csak a reggelek ne lennének.

A másik rettenet Attilám szemével történt... begyulladt mind a két szeme. Másfél hete szenved! Szószernit szenved és én nem tudtam rajta segíteni, dühömben csak sírtam és sírtam! Voltunk a területi kórházban, ott megnézte a szemész főorvos, állítása szerint heveny kötőhártya gyulladás.
Összesen 7 fajta szemcsepp pihen a hűtőben, nem egyszerre használtuk, hanem mindig felülírta az előzőt. Az itthoni szemész szerint allergia... újabb szemcseppek. Szombat este Attilám már sírva könyörgött, hogy segítsek rajta, mert már nem bírja a fájdalmat, és ezt a magatehetetlenséget... Majd megszakadt a szívem, azt hittem mentőt kell kihívni hozzám, annyira szorult a szívem.
Rettegtem... féltem mi lesz, ha megvakul, ha már nem lesz velünk, he egyedül maradok a három gyerekkel!!! Vasárnap reggel azt mondtam, nincs mese irány Debrecen, a Szemészeti Klinika. Sógorom jött, kocsiba be, én itthon a három gyerekkel tehetetlenül....
A Klinikán fogadták Attilát. Azt mondták, hogy a 24. órában esett be hozzájuk. Diagnózis: egy belső fertőzés miatt (ezt később ki kell vizsgáltatnunk: fogászat, fülészet, vérvétel, hasi ultrahang) begyulladt a szeme, szivárványhártya-gyulladás. Letapadt a szivárványhártyája, és az utolsó pillanatban ment be a Klinikára, amikor még fel lehet szakítani. Azután már nem lehet segíteni rajta és szürkehályog alakult volna ki a szemén... Kapott pupillatágító szemcseppeket, ez általában segít a szivárványhártya felszakításában, a mi esetünkben nem segített! :-( Ezért kapott 1-1 szurit a két szemgolyójába.... amitől vagyis inkább a sokktól görcsös rohamot kapott, leesett a vércukra. Benyugtatózták és kapott cukros teát is. És végre felszakadt a szivárványhártya. Nem kellett bent maradnia, sógorom hazahozta újabb szemcseppek és kenőcs kíséretében. Most folyamatosan tágítjuk a pupilláját, hogy ne tapadjon ismét le a szivárványhártya, kapja az antibiotikumos szemcseppet és szemkenőcsöt. Szerdán kell visszamenni a Klinikára. Túúúúúúúúl akarunk már lenni az egészen!!!!!!!!!!!!
Szörnyű volt látni, ahogy szenved és nem tudtam segíteni rajta... :-((((

Szerencsére történtek pozitív dolgok is... ezekről is hamarosan beszámolok... barátnőmtől, Nóritól csodaszép szülinapi ajándékot kaptam, kész a tetőnk, megrendeltük a tetőtéri műanyag ablakokat, szépséges hímzővásznakat szereztem be, megérkeztek amerikából a TGA fonalaim.
Valami mást is tanultam. Azt, hogy ahogy öregszem, elveszítek olyan dolgokat, amiket sajnálok. Például... a tejfogaimat, amelyek idővel helyet adnak a vasfogaknak. De ennél fontosabb dolgok is elvesznek..., barátok. És csak reménykedhetünk, hogy a hamis barátok vesznek el, akikről kiderült, nem igaziak. Ha szerencsém van, az igazi barátaim megmaradnak, azok, akik mindig is mellettem álltak..., pedig nem mindig hittem.
- Meg Cabot-

Gyermekeim

Lilypie Lilypie Lilypie Kids Birthday tickers