Translate

2008. november 17., hétfő

Keretezve...


Lillám osztályának készült, ma hoztuk el a keretezőtől. (A fotón a nylon borítás csillan be.)
Holnap nyílt nap lesz náluk, akkor fogjuk átadni az osztálynak! :-) Remélem örülni fognak neki...
Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan tanulnak a kis drágák, jó, hogy be lehet ilyenkor ülni hozzájuk megnézni 1-1 órát. Az első matematika lesz, arra Attilám is bejön, a második magyar, erre csak én maradok...
Viviéknél szerdán lesz nyílt nap. Náluk mind az öt órát végig lehet ülni, de valószínű, hogy csak az elsőre és az utolsóra megyek be. Mondtam neki, hogy ne haragudjon, de tesire, informatikára nem megyek, az angolra szívesen beülnék, de haragban vagyok a tanítónéni tanítási módszerével.
Oké, én tudom, hogy kell a nyelvtan, meg baromi nehéz is, de könyörgöm azzal a kevés szóval, amit a gyerkeknek tanít.... szeretném, ha legalább 5-10 szót tanulnának egy-egy órán... sajnos nem jó angol csoportba került, a másik csoport szótáraz rendesen, szívem szerint átvinném a másikba, de nem lehet, meg már amúgy is le lenne maradva tőlük... :-(((

Annak idején, amikor én tanultam angolt a gimiben, olyan szerencsétlenek voltunk, hogy a 4 év alatt 3 angol tanárt fogyasztottunk.
Az első évben külön rendeltünk angol könyvet, hozzá hang kazettát, teljesen eltérve a tantervtől.
Jó is volt, kicsit különcnek is érezhettük magunkat...
A második évben az új angol tanárral naná, hogy végig kellett rágnunk mind az elsős, mind a másodikos tanterv követelményeit....
A harmadik évben egy olyan tanárunk volt, aki oroszról szakosodott át angolra, Ő 4. osztályos korunkban tette le az államvizsgát, mi voltunk az első angolból értettségiző osztálya!
Mondanom sem kell, hogy Ő jobban izgult a szóbeli angol értettséginken, mint mi, pedig mi is izgultunk rendesen! :-D

5 megjegyzés:

norcsella írta...

Nagyon helyes! A nyelvoktatásba meg nem mondok véleményt! :o)

Norvég Halász írta...

Szép lett, de nem naplóborítót akartál belőle csinálni? :)

Carol Anna írta...

Köszönöm! :-)
Nóri! Azért remélem kifejted bővebben, mert érdekelne a véleményed!
Zsuzsa! Nem, először bannert szerettem volna, de azt javasolta a párom, hogy a sok tapizást elkerülendően keretbe kerüljön!
Naplóborítót Viviék osztályának akartam csinálni, de még el sem kezdtem! :-(

Jucus írta...

Igazán alkalomhoz illő kis minta! Nagyon kedves ötletnek tartom azt is, hogy nyílt napon adjátok át! Biztosan nagy lesz az öröm, mert nagyon édes és ízléses munka!

Hencsi - bneheni írta...

Tetszik a kép, és lehet, hogy tényleg jobb, hogy keretbe került :):):)
Én így érzek a kisebbik lányom kompetencia osztályával, ha tehetném, átvinném az ÉKP-ba, de már nem tehetem, mert 1 év alatt olyan lemaradásra tett szert, hogy csuda.... a fiam tutira nem kompetenciás lesz.

Valami mást is tanultam. Azt, hogy ahogy öregszem, elveszítek olyan dolgokat, amiket sajnálok. Például... a tejfogaimat, amelyek idővel helyet adnak a vasfogaknak. De ennél fontosabb dolgok is elvesznek..., barátok. És csak reménykedhetünk, hogy a hamis barátok vesznek el, akikről kiderült, nem igaziak. Ha szerencsém van, az igazi barátaim megmaradnak, azok, akik mindig is mellettem álltak..., pedig nem mindig hittem.
- Meg Cabot-

Gyermekeim

Lilypie Lilypie Lilypie Kids Birthday tickers