Translate

2008. december 19., péntek

Kórházban voltunk.... csak erős idegzetűeknek :(

Úgy kezdődött, hogy pénteken hallom, hogy Bence mellkasa "húz" ... kezd befulladni.
Elővettem az inhaláló gépünket péntek délután megkezeltem. Szombat reggel 8 órakor felhívtam doktornénink mobilját, csodák csodájára fel is vette. :-) Mondom neki, hogy mi van, szeretném kivinni Bencét délután a magánrendelőbe, ott lesz-e. Igen, kettőre menjünk.
Megvizsgálta, kicsit piros volt a torka, írt fel Sumamed Forte-t, hallotta Ő is, hogy "húz" a mellkasa. Kezeljem a meglévő gyógyszereinkkel ( Berodual oldat, Pulmicort oldat, Paxirasol oldat, ezekkel inhaláljam, nagyon SOS helyzetben Ventolin-t is fújhatok be neki, az előírt adagokat vegyem figyelembe).
Ezt is tettem! Hétfő hajnalba kezdett belázasodni, folyamatosan köhögött, fulladt, nem is tudott aludni.
Hétfőn délelőtt felhívtam az kezelő orvosunkat Debrecenben, aki az asztmájával kezeli Bencét. Elsorolom neki, hogy mi van, meg szeretném, ha megnézné a kicsit, ha kedden jön ki Ladányba. Válasz: ugyan jön ki kedden, de olyan sokan be vannak jelentkezve hozzá, hogy nem tud minket fogadni. Menjünk be most hozzá a szakrendelőbe, a Kenézybe, megnézné Bencét.
Hazahívtam Attilát, 11-re be is értünk. Megvizsgálta, fullad a gyerek. Ezt eddig is tudtam. Megkezeli itt a rendelőben, aztán meglátjuk mi legyen.
Meginhaláltuk ott a rendelőben, aztán ki kellett mennünk 20 percre a friss levegőre, majd vissza hozzá, hogy újra megvizsgálja.
Kicsit jobban vette a levegőt, de még így is fulladt és folyamatosan köhögött.
5 óránként inhaláljam, Ő bízik benne, hogy lassan javulni fog, nem igényel kórházi ellátást az állapota, mehetünk haza. Kedden hívjam fel délután 4 és fél 5 között, hogyan alakult a gyerek állapota.
Beültünk a kocsiba, elindultunk haza. A kocsiban elaludt Bence, akkor ébredt fel, amikor itthon kivettem az autóból. Tiszta piros volt az arca, belázasodott, fulladt, fájlalta a jobb válát, a szíve majd' kiugrott olyan gyorsan vert, kábácska volt, mint aki nem igazán tudja hol is van.
Mobilt elő, hívom a gyerek orvosunkat. Azt mondja éppen fent van a városban vásárolni, gyorsan leszalad hozzánk. Amint meglátta Bencét majdnem elájult, hogy minek is jöttünk haza... megvizsgálta, szörnyülködött, aztán közölte azonnal irány a kórház, és a legjobb az lenne, ha eset mentővel mennénk, mert abban van oxigén!!! Azt hitten rögtön elájulok!
Hívom Attilát, azonnal jöjjön haza! Doktor nő hívja a mentőket...
Mondanom sem azonnal itt is volt az eset kocsi... Adtam Bencének doktor nő kérésére egy fél Rectoderlt kúpot.
Amint beszálltunk a mentőbe a kék fényt azonnal felkapcsolták, oxigén maszkot Bence arcára tették, pulsoximétert az ujjacskájára csatolták, irány Debrecen! Menet közben sokszor felkapcsolták a szirénát is, hogy tűnés előlünk, nem érünk rá totojázni....
A Kenézy kórházba kértem doktor nőnktől a beutalót, mivel ott van a kezelő orvosunk. Délután 4-re értünk be, a Kenézy nem fogadott!!!, átirányítottak a Gyerek Klinikára.
Szerencsére itt már nagyon jó kezekben voltunk! Megvizsgálták Bencét, betették a branült, megkapta a vénás gyógyszereket. Le a kalappal Bencém előtt! Egy hős! Nagyon veszélyes volt az állapota, és tűrt, ügyesen, okosan viselkedett! Nem hisztizett! Imádom a kis Drágámat! :-)
Tegnap délután jöhettünk haza a Klinikáról. Még nem gyógyultan, de láztalanul, kaptunk gyógyszereket és már sokkal jobban van Bence! :-)))

6 megjegyzés:

Clinique-Bogi írta...

Szörnyű volt olvasni is. :-(
Jobbulást, vigyázzatok magatokra!

Ányi írta...

Jajj, éreztem, hogy valami gond van, nem reagáltál, de azt hittem, te voltál beteg... Hú, szegénykéim, ez rettenetes lehetettt, szerencsére már túl vagytok rajta! Vigyázzatok magatokra, puszi a fiatalembernek, a kis hős! És jobbulást neki, legyen a karácsonyotok szép!

Edige írta...

Úristen! Szörnyű lehetett, remélem, már túl vagytok rajta...

Timici írta...

nagyon sajnálom:o( el tudom képzelni milyen lehetett, Balázsom kruppos:( mondjuk szerencsére eddig megúsztuk a kórházat(kopp-kopp) de a Rectodelt nálunk is itt figyel a hűtőben, eddig csak 2szer kellett szerencsére
gratula a kis hősödnek, hogy ilyen ügyes volt! méltó volt a nevéhez(harcos);o)gyógyulgassatok!!!
++++++++++++++++++++++

Szentpyr írta...

rémes lehetett, még olvasni is megrázó volt! gyógyulgassatok, kicsi Hősnek repülnek a gyógypuszik az ismeretlenből:)!

Carol Anna írta...

Köszönöm Lányok! Remélem túl vagyunk rajta! Ezerrel figyelem minden szusszanatát...:-) Most kaptunk egy állandó pipát, amit naponta kétszer kell használnunk, ez állítólag megelőzi, hogy ilyen helyzet kialakuljon! Nem tudom merjek-e hinni ebben.... :-(((

Valami mást is tanultam. Azt, hogy ahogy öregszem, elveszítek olyan dolgokat, amiket sajnálok. Például... a tejfogaimat, amelyek idővel helyet adnak a vasfogaknak. De ennél fontosabb dolgok is elvesznek..., barátok. És csak reménykedhetünk, hogy a hamis barátok vesznek el, akikről kiderült, nem igaziak. Ha szerencsém van, az igazi barátaim megmaradnak, azok, akik mindig is mellettem álltak..., pedig nem mindig hittem.
- Meg Cabot-

Gyermekeim

Lilypie Lilypie Lilypie Kids Birthday tickers