Translate

2008. szeptember 8., hétfő

Szörnyűséges másfél hét...

Nagyon rossz napjaink voltak az elmúlt héten! Lelkileg kivagyok totálisan! :-(((

Kezdve az iskolával...
Lillám sebezhető kis lelkét nagyon megviselte a a sulikezdés. Érdekes módon csak nekem jár ez a kitüntető megtiszteltetés :-(((( sírás, hasfájás, has görcsök... amint kiteszem a lábam az iskolából minden baja elszáll! Egész nap nincs vele semmi baj, játszik, barátkozik, csillagokat hoz, csak a reggelek ne lennének.

A másik rettenet Attilám szemével történt... begyulladt mind a két szeme. Másfél hete szenved! Szószernit szenved és én nem tudtam rajta segíteni, dühömben csak sírtam és sírtam! Voltunk a területi kórházban, ott megnézte a szemész főorvos, állítása szerint heveny kötőhártya gyulladás.
Összesen 7 fajta szemcsepp pihen a hűtőben, nem egyszerre használtuk, hanem mindig felülírta az előzőt. Az itthoni szemész szerint allergia... újabb szemcseppek. Szombat este Attilám már sírva könyörgött, hogy segítsek rajta, mert már nem bírja a fájdalmat, és ezt a magatehetetlenséget... Majd megszakadt a szívem, azt hittem mentőt kell kihívni hozzám, annyira szorult a szívem.
Rettegtem... féltem mi lesz, ha megvakul, ha már nem lesz velünk, he egyedül maradok a három gyerekkel!!! Vasárnap reggel azt mondtam, nincs mese irány Debrecen, a Szemészeti Klinika. Sógorom jött, kocsiba be, én itthon a három gyerekkel tehetetlenül....
A Klinikán fogadták Attilát. Azt mondták, hogy a 24. órában esett be hozzájuk. Diagnózis: egy belső fertőzés miatt (ezt később ki kell vizsgáltatnunk: fogászat, fülészet, vérvétel, hasi ultrahang) begyulladt a szeme, szivárványhártya-gyulladás. Letapadt a szivárványhártyája, és az utolsó pillanatban ment be a Klinikára, amikor még fel lehet szakítani. Azután már nem lehet segíteni rajta és szürkehályog alakult volna ki a szemén... Kapott pupillatágító szemcseppeket, ez általában segít a szivárványhártya felszakításában, a mi esetünkben nem segített! :-( Ezért kapott 1-1 szurit a két szemgolyójába.... amitől vagyis inkább a sokktól görcsös rohamot kapott, leesett a vércukra. Benyugtatózták és kapott cukros teát is. És végre felszakadt a szivárványhártya. Nem kellett bent maradnia, sógorom hazahozta újabb szemcseppek és kenőcs kíséretében. Most folyamatosan tágítjuk a pupilláját, hogy ne tapadjon ismét le a szivárványhártya, kapja az antibiotikumos szemcseppet és szemkenőcsöt. Szerdán kell visszamenni a Klinikára. Túúúúúúúúl akarunk már lenni az egészen!!!!!!!!!!!!
Szörnyű volt látni, ahogy szenved és nem tudtam segíteni rajta... :-((((

Szerencsére történtek pozitív dolgok is... ezekről is hamarosan beszámolok... barátnőmtől, Nóritól csodaszép szülinapi ajándékot kaptam, kész a tetőnk, megrendeltük a tetőtéri műanyag ablakokat, szépséges hímzővásznakat szereztem be, megérkeztek amerikából a TGA fonalaim.

8 megjegyzés:

Melinda írta...

Atya ég!!!nem semmi,ami a férjeddel történt!Bele se merek gondolni,mi történt volna,ha nem mentek be a klinikára:))
Jobbulást és kitartást!
A jó híreket pedig kíváncsian várom!

Névtelen írta...

Jézus, még olvasva is kirázott a hideg...jobbulást kívánok!
Kitartás...

CathlenKata írta...

Kitartás !
Jopbbulást kivánok én is .

Carol Anna írta...

Aranyosak vagytok! Köszönöm szépen Nektek!
Ma visszavezényeltem a Drágámat, hogy legalább kukkantsanak bele a szemébe. Rettegek attól, hogy visszatapadhat a szivárványhártya. Hát.... szerdán sem fogja megúszni a szurikat a szemébe! :-(((( Az orvos már ma beleszúrt volna, Attila azt mondta várjanak szerdáig! Aztán állítólag minden rendben lesz a szemeivel, de ezek után még jobban kell vigyáznia rájuk! Az orvos megkérdezte, hogy nincs-e vmi gond az izületeivel....de igen van, a térdével. Sokat szenvedett már a térdével is csipkelődős kezelés, lecsapolás, gyógyfürdő.... sajnos szakmai ártalom. És még csak a 30-as évei elején jár....:-(((

Sofie írta...

Jobbulást kívánok a párodnak!

Manyesz írta...

Szia,
elég szörnyűséges dolgokat írtál. Szegényklém, remélem, jobban vagytok már mindannyian. Tegnap, kellett még az a szuri? Ügyes férfi, ha így bírja, de gondolom, a fájdalom is, pokoli lehetett.
Jobbulsát mihamarabb!!

Carol Anna írta...

Köszönöm! :-)
A szurit szerencsére megúszta! A doki azt mondta, meghagyja "jolly-nak"!
Viszont Lillám kórházban van, vakbél gyanuval... :-((((((

Carol Anna írta...

Olyan szemcseppet kapott most Attilám, amivel óránként kell cseppenti, ez segíthet, hogy ne használjuk fel a jollyt! (fanyar mosolyú szmájli!)

Valami mást is tanultam. Azt, hogy ahogy öregszem, elveszítek olyan dolgokat, amiket sajnálok. Például... a tejfogaimat, amelyek idővel helyet adnak a vasfogaknak. De ennél fontosabb dolgok is elvesznek..., barátok. És csak reménykedhetünk, hogy a hamis barátok vesznek el, akikről kiderült, nem igaziak. Ha szerencsém van, az igazi barátaim megmaradnak, azok, akik mindig is mellettem álltak..., pedig nem mindig hittem.
- Meg Cabot-

Gyermekeim

Lilypie Lilypie Lilypie Kids Birthday tickers