Translate

2008. szeptember 30., kedd

Mihály-napi vásár az oviban

Hétfőn délelőtt Mihály-napi vásárt tartott az óvodánk!
Évek óta rendszeresen megrendezésre kerül ez a nap ( sőt két éve tavasszal már a Szent György-napi vásárt is megtartjuk). Népi mondókákkal, játékokkal kezdődik a vásár, aztán a meghívott vendégek énekelnek, citeráznak, majd kezdődik a vásár. Ezt ugyanúgy kell elképzelni, mint a nagy felnőtt emberek vásárát, csak kicsiben! :-) Már napokkal a vásár előtt lázban égnek a gyerekek, készítik a csoportokban a vásárfiát. Nyakláncokat, karkötőket készítenek gyöngyből, bőrből. Bébiételes üvegeket festenek üvegfestékkel. Színes papírból hajtogatnak. Annyira kreatívak, hogy az ember csak ámul és bámul.
Valamint annyira élvezik a gyerekek. Igazi pénzzel vásárolnak. Vannak még gyümölcsök, sütemények. Ráadásul nagyon finomak! :-)
Kellett nekem pont tegnap elkezdenem a 90 napos fogyókúrát! ;-))))

2 megjegyzés:

Kryx írta...

Na csak lemaradtam a fonalrendelésről, mert otthon voltam anyánál hétvégén és nem tudtam netet nézni... :( Jó lehet egy ilyen vásár. :)

Carol Anna írta...

Igen, nagyon jó! Mi már évek óta részt veszünk benne, amikor még a majdnem 11 évesem volt ovis akkor lett hagyomány itt nálunk. ;-)
Fogok rendelni még később is! ;-)

Valami mást is tanultam. Azt, hogy ahogy öregszem, elveszítek olyan dolgokat, amiket sajnálok. Például... a tejfogaimat, amelyek idővel helyet adnak a vasfogaknak. De ennél fontosabb dolgok is elvesznek..., barátok. És csak reménykedhetünk, hogy a hamis barátok vesznek el, akikről kiderült, nem igaziak. Ha szerencsém van, az igazi barátaim megmaradnak, azok, akik mindig is mellettem álltak..., pedig nem mindig hittem.
- Meg Cabot-

Gyermekeim

Lilypie Lilypie Lilypie Kids Birthday tickers