Translate

2008. október 3., péntek

Amiről még nem írtam ...

A csőtörés következtében tönkrement a gázkazánunk! :-(
A vízszerelő a javítási munkák után rányitotta a vizet a rendszerre ami működött is, viszont a kombi gázkazánunkba belekerült szennyeződés miatt az egész rendszer letiltott. Naná, hogy itt nincs Berettás szervizes, így Karcagra telefonáltunk, aki csak másnap este tudott átjönni. Egy napig nem volt fűtésünk és a csapokból sem folyt melegvíz. Annyi szerencsénk volt, hogy nem volt túl hideg kint és a klímával klasszul fel tudtam fűteni a lakást.
Már csak azért kellett izgulnunk, hogy javítható legyen a kazánunk. Ki kellett savazni. Nem volt olcsó a javítás, bár annyiba nem került, mint egy új.....
Hívtam is a biztosítós ismerősünket, hogy mondjon nekem vmi bíztatót! Elvileg olyan a lakásbiztosításom, ami fizett csőtörés után, és az abból kellett károkat is fizeti.
Így a szerelőtől olyan számlát kértünk, amiben leírta, hogy a csőtörés miatt hibásodott meg a kazánunk. Szerdán jött a kárszakértő. Szerettem volna, ha Attila is itthon van, Ő olyan meggyőzően tudja előadni a dolgokat, én meg utálok köntörfalazni, "udvarolni". Persze pont nem tudott hazajönni, mert ahol most dolgoznak pont akkor kellett kijönni a házhoz a tulajnak....
Jött a hölgy... középkorú, vagány, pörgős... mondom neki mi volt, kipakolom a konyhaszekrény alját, mivel onnan jön fel a fővezetékből a víz, mutattom neki a kazán számláját.... nézegeti..azt mondja utána néz a hatályos jogszabályoknak, de szerinte ez nem számolható el :-((( Közben folyamatosan pörgött a hölgy, majd mond egy összeget, hogy megfelel-e... vigyor, bólogatás...8 napon belül a számlánkon lesz... (remélem).


~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~

Hétfőn elkezdtem a 90 napos diétát....
Ha vki nem ismerné, röviden annyi a lényeg, hogy külön kell választani a fehérjét, keményítőt és a szénhidrátot.
1. nap fehérjenap
2. nap keményítőnap
3. nap szénhidrátnap
4. nap gyümölcsnap
Aztán újra fehérjenap... stb.
Havonta egyszer egy víznap....
15-20 kg mínusszal kecsegtet.

~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~

Tegnap befejeztem egy nagyobb projectet. Mutatni még nem tudom, mert magazinos. Egy terítőt készítettem és hozzá 4 szalvétát. A terítő piros aidára készült, fehér fonallal, a szalvéták fehér panamára piros fonallal hímezve.


~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~ * ~~~

Vivimék a múlt héten írták nyelvtanból az év eleji dolgozatokat, elmélet+tollbamondás. A Vivié lett az egyedüli hibátlan, mind elméleti, mind tollbamondás szintjén. Így Vivi fog indulni az iskolai helyesíró versenyen.

Szombaton Benedek Elek: A népmese napja vetélkedőre megy Vivien. Hogy ne legyen veszekedés, mint tavaly, hogy ki mehet-ki nem, most az a 4 ember mehetett, akinek a szövegértéses dolgozata, amit ugyancsak a múlt héten írtak, a legjobb négy lett. Vivié a második legjobb lett...tehát megy... miért is maradna ki valamiből ?! :-o

Jövőhét szombaton Hajdúszoboszlóra megy Vivi Bolyai Matematikai Versenyre.

2 megjegyzés:

Anita írta...

A biztosítóhoz szurkolok! És kitartás, egyszer csak vége lesz ennek a szériának.

A lányodnak meg gratulálok! Ennyi versenyen részt venni egyszerre... :)))

Carol Anna írta...

Köszönöm! :-)

Valami mást is tanultam. Azt, hogy ahogy öregszem, elveszítek olyan dolgokat, amiket sajnálok. Például... a tejfogaimat, amelyek idővel helyet adnak a vasfogaknak. De ennél fontosabb dolgok is elvesznek..., barátok. És csak reménykedhetünk, hogy a hamis barátok vesznek el, akikről kiderült, nem igaziak. Ha szerencsém van, az igazi barátaim megmaradnak, azok, akik mindig is mellettem álltak..., pedig nem mindig hittem.
- Meg Cabot-

Gyermekeim

Lilypie Lilypie Lilypie Kids Birthday tickers